Plaatselijke Specialiteiten

Plaatselijke Specialiteiten

Tirol Op de menukaart van kleine Gasthöfe treft u nog echte Tiroolse gerechten aan, zoals Tiroler Leber (kalfslever) en Ofenleber, een gemengd gerecht van gebakken varkensvlees, -long en -lever, op smaak gemaakt met ei, knoflook en uien. Andere bekende...Lees meer

Dranken

Oostenrijk heeft goede wijnen, maar ook veel goedkope en slechte wijnen die nauwelijks te drinken zijn. Er zijn hele goede dessert wijnen in Oostenrijk. De wijnstreek van Oostenrijk bevindt zich voornamelijk rond de Neusiedlersee. De typische Oostenrijkse...Lees meer

Schnitzel en Wild

Wiener schnitzel en wild gerechten

De vleesgerechtenkaart is in de doorsnee-Gasthöfe de afgelopen twintig jaar steeds internationaler, routineuzer (want sneller) en fantasielozer geworden, hoewel nu een kentering gaande is door een voorzichtige herbezinning op de regionale boerenkeuken...Lees meer

Bijgerechten

Gastronomie Bijgerechten Oostenrijk

In Oostenrijk kunt u als bijgerecht meestal kiezen uit Salzkartoffeln (gekookte aardappelen bestrooid met peterselie) of Bratkartoffeln, rijst, knödels of noedels want Oostenrijk kent een hoogontwikkelde deegwarencultuur. Er is een rijke variatie aan...Lees meer

Oostenrijkse wijn

Oostenrijkse wijn

In vergelijking met de grote Europese wijnlanden valt Oostenrijk een beetje in het niet. Maar op de hectare komt het niet aan, de kwaliteit geldt. Er zijn Oostenrijkse wijnen die in de classificatie tafelwijn vallen, maar er zijn ook verrassend goede...Lees meer

Soepen

Echte Oostenrijkse soepen

Er zijn vele soorten, te verdelen over de heldere bouillon 'mit Einlage' en de gebonden, romige, gepureerde aardappel- en groentesoepen. Algemene specialiteiten zijn de Frittatensuppe met fijn gesneden flensjes en de Griesnockerlsuppe, heldere bouillon...Lees meer

Lunch

Het middagmaal (Mittagmahl of Mittagessen) is voor de Oostenrijker de warme hoofdmaaltijd in drie gangen. Tussen de middag of om vier uur kunt u een Brettljause in een Jausenstation bestellen. Dat is een houten bord waarop vers boerenbrood, boter, spek...Lees meer

Oostenrijkse gerechten

In de Oostenrijkse keuken is nog goed te merken dat het land tot het uiteenvallen van het Habsburgse keizerrijk in 1918 een smeltkroes van volken was. De Servische bonensoep, de Hongaarse goulash, de Slavische cevapcici; een flink aantal van oorsprong...Lees meer

Vegetarisch

Vegetariërs zijn in Oostenrijk niet echt aan een goed adres, maar op de meeste menukaarten zijn wel vegetarische gerechten te vinden. Bijna overal zijn zoete hoofdgerechten verkrijgbaar zoals Palatschinken, Kaiserschmarrn en Salzburger Nockerln, vaak...Lees meer

Ontbijt

Ontbijt (Frühstück) bestaat meestal uit harde, witte broodjes (Semmel) en soms een sneedje Schwarzbrot. Bij de broodjes krijgt u over het algemeen alleen boter, jam en smeerkaas, en in een goed Gasthof ook snijworst, ham, kaas en ei en zelfgemaakte...Lees meer

Nagerechten

Warme Mehlspeisen, Fruchtknödel, Aufläufe, Palatschinken (flensjes), Schmarren en Kuchen: Oostenrijkers zijn deegmeesters en bakken met Brandteig, Murbteig (zanddeeg) en Germteig (gistdeeg). Amandelen, noten, gesmolten chocola en vruchtengelei vinden...Lees meer

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen